Martens vs. Van de Sanden in Champions League

© ANP
De twee vleugelspitsen van de Nederlandse voetbalsters treffen elkaar komend jaar in de kwartfinales van de Champions League.
Bij de loting vrijdag in Nyon werd titelhouder Olympique Lyon, de club van Shanice van de Sanden, gekoppeld aan het FC Barcelona van Lieke Martens. De eerste confrontatie is op 21 of 22 maart in Frankrijk, de return een week later.

Lucratief contract

Martens ondertekende afgelopen zomer al voor het zo succesvolle EK in eigen land een lucratief contract bij FC Barcelona. De Limburgse linksbuiten, gekozen tot beste voetbalster van Europa én de wereld, maakte voor haar Spaanse club in de Champions League twee doelpunten en leverde twee assists. Van de Sanden, de snelle rechtsbuiten van Oranje, verhuisde in augustus van Liverpool naar Lyon. De Franse club won de Champions League voor vrouwen de afgelopen twee jaar.

Kwartfinale

Anouk Dekker speelt met Montpellier in de kwartfinale van het Europese bekertoernooi tegen Chelsea, Tessel Middag neemt het met Manchester City op tegen Linköpings FC uit Zweden.