Fortuna kruipt richting NEC na pareltje Schuurs

Felicitaties voor Perr Schuurs na zijn gelijkmaker in Oss © Orange Media
Fortuna Sittard heeft vrijdagavond drie belangrijke punten gepakt in de strijd om het kampioenschap in de Jupiler League. Middenmoter FC Oss werd moeizaam met 1-2 geklopt.
Perr Schuurs zorgde voor het hoogtepunt van de avond door van grote afstand doel te treffen, terwijl invaller Stefan Askovski zichzelf tot matchwinner kroonde.

Counter

Het duel speelde zich aanvankelijk vooral op het middenveld af. Toch was Fortuna de ploeg die binnen het halfuur drie uitstekende kansen kreeg, maar Lisandro Semedo, Djibril Dianessy en Finn Stokkers hadden het vizier niet op scherp staan. Oss bestrafte dat genadeloos, want Richard van de Venne verzilverde de eerste kans van de thuisploeg door een counter via de lat binnen te schieten: 0-1.

Granaat

Fortuna bleef ook na de tegengoal de aanval zoeken. De uitstekend spelende FC Oss-doelman Xavier Mous bleek echter ook voor Lars Hutten en opnieuw Finn Stokkers een sta-in-de-weg. De keeper had desondanks geen antwoord paraat toen Perr Schuurs het op slag van rust van dertig meter afstand probeerde: het schot van de captain sloeg als een granaat tegen de touwen.

Lang 1-1

De coaches Kevin Hofland en Claudio Braga versterkten in de rust het Fortuna-middenveld door aanvaller Dianessy te vervangen door Jorrit Smeets. Die ingreep kwam Fortuna niet ten goede, want FC Oss werd vervolgens de bovenliggende partij. Fatih Kamaci, Koen van der Biezen en Istvan Bakx misten echter in kansrijke positie, waardoor het lang 1-1 bleef in het Frans Heesen Stadion.

Askovski

Fortuna gaf echter niet op en die mentaliteit werd in de slotfase beloond. Invaller Stefan Askovski was er in een vlotte aanval als de kippen bij om op aangeven van Hutten de 1-2 binnen te tikken. Semedo en Askovski verknoeiden daarna nog reuzenkansen om het duel te beslissen.

NEC

Doordat koploper NEC op bezoek bij SC Cambuur niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel, loopt Fortuna twee punten in op de concurrent om promotie naar de Eredivisie. Jong Ajax is de nieuwe koploper, op een punt gevolgd door NEC en vijf punten vóór Fortuna.
In de tweede helft kwam Oss veel sterker uit de verf. Toch was het Fortuna dat opnieuw scoorde. Tien minuten voor tijd tikte Askovski de bal in het net voor de 1-2.
Koen van den Biezen van FC Oss in duel met Wessel Dammers van Fortuna Sittard © Orange Media