Eaters halen uit tegen Zoetermeer

© Thinkstock
De ijshockeyers van Laco Eaters Geleen hadden zondag weinig moeite met Zoetermeer Panters. Het werd in Glanerbrook 8-3.
?Eaters begon sterk aan het duel tegen de nummer tien van de Bene-League, want na 10 minuten spelen stond er al een 2-0 stand op het scorebord. Slawomir Krzak en Vadim Gyesbreghs (powerplay) waren verantwoordelijk voor de treffers.

Goals

In het begin van de tweede periode scoorde Zoetermeer de aansluitingstreffer via Joy Turpijn, maar de ploeg uit Geleen nam direct weer het heft in handen. Tom Marx en tweemaal Lars van Sloun zorgden ervoor dat het aan het eind van de tweede periode 5-1 stond in het voordeel van Eaters.

Ondertal

Het klasseverschil werd in de derde periode duidelijker toen Eaters in ondertal liefst twee keer scoorde. Beide goals kwamen van de stick van Tom Marx, die daarmee zijn hattrick voltooide. Vadim Gyesbreghs schoot de laatste Geleense treffer in het net, waarna twee tegentreffers door Joy Turpijn en Teris Wright in de slotminuten alleen voor de statistieken van belang waren: 8-3.

Bovenste plaatsen

Door de ruime overwinning blijft het team van Andy Tenbult meestrijden om de bovenste plaatsen in de competitie. Eaters, dat pas negen tegentreffers incasseerde in vier wedstrijden, staat voorlopig vierde in de stand.