'Nigeriaanse smaakmaker terug naar De Geusselt'

© Jack Kochanowski
De Nigeriaanse middenvelder Kelechi Nwakali (19) staat op het punt om over te stappen van VVV-Venlo naar MVV.
MVV-trainer Ron Elsen bevestigt tegenover De Limburger dat de komst van Nwakali 'tot de mogelijkheden behoort'.Financiële plaatje

De enige beer op de weg is het financiële plaatje. In Maastricht moet er zorgvuldig worden gekeken naar iedere euro die er wordt uitgegeven, waardoor Elsen nog een slag om de arm houdt wat betreft de komst van Nwakali. De Nigeriaan zou zelf graag terugkeren naar MVV, daar hij bij VVV-Venlo weinig speelminuten krijgt.


Vijf basisplaatsen

Tot dusver kwam Nwakali twaalf keer in actie voor de Venlonaren, maar hij startte slechts vijf keer in de basis. Daarnaast maakte hij zes korte invalbeurten, van hooguit een kwartier, en mocht hij één helft meedoen op bezoek bij Heracles Almelo. Hij scoorde één keer. Afgelopen seizoen kwam hij nog tot 34 wedstrijden voor MVV, waarin hij drie keer scoorde en vier assists gaf.


Arsenal

De tiener staat onder contract bij het Engelse Arsenal, dat de middenvelder in 2016 voor liefst 3,5 miljoen euro overnam van de Nigeriaanse Diamond Academy. In Londen zien ze liever dat Nwakali meer speelminuten maakt, waardoor de deur naar een nieuwe huurperiode bij MVV geopend is. Ook VVV-Venlo zou bereid zijn mee te denken over een oplossing.