Schoonspringsters Jansen en Wils achtste in WK-finale

© ANP
Schoonspringster Inge Jansen uit Maasbracht en haar partner Daphne Wils kunnen met een goed gevoel terugkijken op hun gezamenlijke WK-debuut.
Het nieuwe Nederlandse koppel eindigde maandag in Boedapest op de achtste plek in de finale van het synchroonspringen vanaf de 3 meter plank.

Chinese dames

Ze hadden zich eerder op de dag tijdens de voorronde als twaalfde en laatste duo geplaatst voor de eindstrijd waarin het Chinese koppel Yani Chang/Tingmao Shi met ruime voorsprong zegevierde.

Voorronde

Jansen en Wils kwamen in de finale na vijf sprongen uit op een score van 280,50 punten. In de voorronde bleef het duo steken op 258,30. Het Chinese tweetal pakte goud met een score van 333,30.
Jansen en Wils vormen pas drie maanden een duo. Ze verrasten vorige maand door op de Europese titelstrijd in Kiev derde te worden op de 3 meter synchroon.

Boedapest

Wils eindigde eerder bij de WK in Boedapest op de 27e plek bij het springen van de 1-meterplank. Jansen wist zich zondag bij het synchroonspringen vanaf toren met Celine van Duijn net niet te plaatsen voor de finale (dertiende in voorronde).