Ehrens' springruiters naar finale Nations Cup

© Istock
De Nederlandse springruiters van bondscoach Rob Ehrens hebben zich geplaatst voor de finale van de Nations Cup.
Voor de equipe van de Weerter bondscoach was de zevende plaats bij de laatste wedstrijd in Dublin voldoende om zich te kwalificeren voor de eindstrijd in Barcelona. Vorig jaar won Oranje de Nations Cup.

Geen topruiters

Ehrens kon in Dublin niet beschikken over zijn topruiters. De bondscoach zag Bart Bles, Doron Kuipers, Kevin Jochems en Angelique Hoorn in de eerste omloop allemaal springfouten maken. In de tweede ronde wist Hoorn toch nog een foutloze beurt te noteren. Met een totaal van 32 strafpunten hield Nederland alleen Zwitserland onder zich. De winst ging verrassend naar Mexico met acht strafpunten, voor Frankrijk, Italië en Ierland (allemaal twaalf).

Vijfde

In het klassement van de Nations Cup werd Nederland vijfde. De springruiters wonnen de wedstrijd in Zweden. Bij de finale begin oktober in Barcelona beginnen alle deelnemers weer op nul punten. Oranje heeft daar concurrentie van België, Ierland, Zwitserland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Zweden
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!