Wout Poels beresterk in Spaanse bergen

© Jack Kochanowski
Wout Poels is in de veertiende etappe van de Vuelta d'Espana als achtste over de streep gekomen.
De renner uit Blitterswijck had 46 seconden achterstand op Rafal Majka, die in de bergrit over 175 kilometer van Écija naar Sierra de La Pandera solo over de meet kwam.

Kopgroep

Na nauwelijks twintig kilometer kwam een kopgroep van tien renners tot stand met o.a. Majka, Rui Costa en Davide Villela, de drager van de bergtrui. Die groep betekende geen gevaar voor het rood van klasssementsleider Froome. Door toedoen van Contador, Ángel Lopez en Nibali liep de voorsprong van de tien in korte tijd terug van acht naar vijf minuten en aan de voet van de voorlaatste klim was daar nog maar twee minuten van over. Op die klim spatte de kopgroep uiteen en werd ook de favorietengroep sterk uitgedund.

Sterke Poels

Op de slotklim naar de Sierra de la Pandera liet Majka zijn twee overgebleven medevluchters achter en knapte een sterke Poels opnieuw het werk op voor Froome, die reageerde op een uitval van Contador. Majka bleek niet meer te achterhalen en in de laatste honderden meters pakte Nibali nog vier bonificatieseconden op de kopman van Team Sky, die nu nog 55 seconden voorsprong op de Italiaan overhoudt.
Wout Poels stijgt in het algemeen klassement van de veertiende naar de elfde plaats op 5 minuten en 16 seconden van zijn kopman en rode truidrager Chris Froome.