Maurice Graef: 'Ik ben er zeker van dat VVV niet degradeert'

© Jack Kochanowski
VVV-topscorer aller tijden Maurice Graef is overtuigd van het kunnen van de Koelclub. "Ik ben er zeker van dat VVV niet degradeert, maar ook dat de club niet in het linker rijtje eindigt."
Dat zei de oud-voetballer uit Horn tegen NOS-programma Langs de Lijn.

Sterk begin

De Venlonaren zijn dit seizoen ijzersterk begonnen. Zo werd Sparta (3-0) en FC Twente (1-2) al verslagen door de promovendus. Graef weet dat de ploeg steeds sterker wordt. "Ik zie dat de technische verantwoordelijken al jaren sleutelen aan het elftal. Ieder jaar worden ze wat beter en na de promotie hebben ze wat meer kunnen sleutelen."

Huis

Kenners zagen de ploeg van Maurice Steijn vooraf als degradatiekandidaat nummer één. De clubicoon denkt daar anders over. "Het elftal staat als een huis en ik ben er zeker van dat VVV niet degradeert", zegt hij.

Linker rijtje

"Ze moeten een punt of 35 halen om zich te handhaven in de eredivisie", licht Graef toe. "Dat betekent dat er nog 29 punten gehaald moeten worden. Ik denk dat de ploeg dat zeker gaat halen, maar we mogen ook geen plek in het linker rijtje verwachten. VVV zal ergens tussen de dertiende en vijftiende plek gaan eindigen."

Concurrentie

De grootste concurrenten voor degradatie zijn volgens hem NAC, Roda JC en Willem II. "Daarnaast hebben Roda JC en Willem II een slechte start gemaakt. Op lange termijn denk ik dat VVV sterker is dan deze ploegen."
Zondag kruist de ploeg in de eigen Koel de degens met Ajax Amsterdam.