Toptalent en levensgenieter botste met Kluivert

Prince Rajcomar (tweede van rechts), met vlnr Quincy Owusi-Abeyie, Collins John en Ryan Babel. © ANP
Voormalig toptalent Prince Rajcomar (32) heeft tot dusver met volle teugen genoten van zijn voetbalcarrière, maar beseft dat hij er veel meer uit had kunnen halen. Zo botste hij onder meer met Patrick Kluivert.
Het 'probleem' van Rajcomar: hij wil vooral van het leven genieten. Dat vertelt hij in gesprek met VICE Sports.

Caribische gedachte
In een openhartig interview vertelt de Maastrichtenaar over de Caribische gedachte. "Ik leef voor voetbal, maar wel op mijn eigen manier. Ik ben Caribisch, ik wil van het leven kunnen genieten. Zo heb ik het bij elke club gedaan en hopelijk kan ik dat nog een paar jaar blijven doen."

Toptalent
Rajcomar startte zijn loopbaan bij Fortuna Sittard, waar hij te boek stond als toptalent en in 2003 debuteerde in het eerste elftal. Een jaar later speelde hij al voor FC Utrecht, waar hij meteen indruk maakte met een assist in de gewonnen Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen Ajax (2-4). De aanvaller speelde uiteindelijk nog drie wedstrijden in de UEFA Cup en twintig wedstrijden in de eredivisie.

Deur niet op slot
Hij bewaart zijn beste herinneringen aan de buitenlandse avonturen. "Het was in IJsland soms net alsof ik op de Caraïben was. Mensen genieten er veel meer van het leven dan Nederlanders. Ik hoefde mijn auto en voordeur nooit op slot te doen, want criminaliteit kennen ze er niet. En het leven in Bangkok was niet normaal. De drukte, de temperatuur, mensen van over de hele wereld die er komen; ik vond het fantastisch. Ik woonde in een duur penthouse in het centrum van de stad en ging er bijna elke dag op stap."
Prince Rajcomar, in actie voor VVV-Venlo. © Jack Kochanowski/L1
Duits New York
Tegenwoordig speelt de Maastrichtse aanvaller het Duitse Frankfurt, voor de plaatselijke Rot-Weiss. "Het is echt een fantastische stad, die 24/7 leeft en aanvoelt als New York, met al die hoge gebouwen." Zijn club wil promoveren naar de 2. Bundesliga. "Als dit doel realistisch blijkt, wil ik graag blijven. Zo niet, dan moet ik verder gaan kijken want ik heb als voetballer nog maar een paar jaar."

Moeilijke jongen
Dat hij soms wordt betiteld als moeilijke jongen, vindt hij niet terecht. Naar eigen zeggen is Rajcomar nu eenmaal geen ja-knikker. Dat zorgde voor een conflict met Patrick Kluivert, voormalig coach van Curacao. "Hij werd bondscoach en wilde alleen spelers die deden wat hij zei. Hij vertelde mij dat ik niet de juiste mentaliteit had en riep mij daarom nooit op."

Afellay en Babel
Rajcomar speelde ooit samen met Ryan Babel en Ibrahim Afellay bij Jong Oranje, spelers die voor grote clubs en Liverpool en FC Barcelona speelden. "Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik niet genoeg in mijn voetballende kwaliteiten heb geïnvesteerd, al was dit misschien ten koste gegaan van mijn plezier in het voetbal en het leven."