Zanggroep maakt lied over Tom Dumoulin

© L1
De Tom Dumoulin-manie in Limburg bereikt langzamerhand een kookpunt.
Nu is er ook het Tom Dumoulin-lied. De mannen van feestgroep De Kloomp uit Meerssen schreven hun carnavalskraker Johnny Depp om tot Tom Dumoulin.

Noodstop

In het lied zingt De Kloomp over het roze in de Giro. De melodie van het nieuwe lied is hetzelfde, maar de tekst is aangepast aan de actualiteit. En dus is er ook een zinsnede die refereert aan de sanitaire noodstop die Tom tijdens de etappe van dinsdag moest maken en hem bijna de leiderstrui kostte: Ssjiet aan de res, Tom is de best (..) Tom dae blif cool, raoz is zien doel, maak zich neet drök, kump in de tiedrit terök.
Gratis
Het nummer is deze week met spoed opgenomen en inmiddels gratis te downloaden. Luc Volders van De Kloomp hoopt vurig dat de wielrenner zondag de roze trui tot over de finish in Milaan brengt. In dat geval komt het zeker tot een huldiging in Maastricht. "Het zou fantastisch zijn als iedereen dan uit volle borst meezingt onder een roze confettidouche", zo droomt Volders nu al.

Opera
Eerder werd er een opera genoemd naar Tom Dumoulin, maar toen protesteerde de wielrenner tegen het gebruik van zijn naam en werd de titel veranderd. De Kloomp verwacht dat de Maastrichtenaar wél blij is met dit nummer.

Prullenbak

"Ik zou ook niet blij zijn als er een opera naar mij genoemd werd", lacht Volders. "En als hij er toch problemen mee heeft, dan gooien we 't nummer gewoon in de prullenbak. Maar dan hebben we het feestje toch al gehad."

Johnny Däpp

Overigens is Johnny Depp geen eigen nummer van De Kloomp. Het origineel Johnny Däpp was vorig jaar een grote zomerhit in Duitsland van de zanger Lorenz Büffel (zie hieronder).