VVV stunt in Arnhem en pakt punt tegen Vitesse

Clint Leemans in zijn tijd bij VVV-Venlo. © Jack Kochanowski
VVV-Venlo heeft een knap gelijkspel in Arnhem gehaald. Tegen Vitesse werd het 1-1. Clint Leemans schoot in de 89e minuut een strafschop goed binnen, hij stuurde doelman Pasveer naar de verkeerde hoek.
Trainer Maurice Steijn begon in Arnhem met dezelfde elf spelers als vorige week bij FC Groningen (1-1). In de eerste twintig minuten hield de Venlose ploeg vrij gemakkelijk stand. Vitesse kreeg een aantal hoekschoppen maar die leverden geen gevaar op. Wel een kopbal van Bryan Linssen zorgde voor spanning, maar een goede redding van doelman Lars Unnerstall voorkwam een achterstand voor VVV.

Foutje

Een paar minuten later maakte VVV-doelman zijn eerste foutje van het seizoen. Hij loste een schot dat door zijn benen ging, gelukkig stond Rutten bij de tweede paal en bracht redding. VVV speelde compact en bleef overeind, zonder dat het in aanvallend opzicht voor beroering kon zorgen. In de tweede helft was Opoku in het veld gekomen. Een ongelukkige terugspeelbal van hem leidde de 1-0 in.

Even van slag

Vitesse speelde een hoger tempo en het duel werd levendiger. VVV leek even van slag door die (openings)treffer, maar kreeg in de 52e minuut de eerste kans. Doelman Pasveer kreeg het schot van Seuntjens, op aangeven van Opoku, maar met moeite onder controle. Later stond Opoku zelf in kansrijke positie maar hij kwam niet bij de bal. Een offensieve wissel, aanvallende middenvelder Nwakali kwam voor de niet meer fitte verdediger Promes, leverde in het laatste kwartier nog één echte kans op voor de ploeg van Maurice Steijn. Lennart Thy schoot uit de draai, maar doelman Pasveer redde.

Penalty

Toch kwam de late gelijkmaker er nog. Röseler werd in het strafschopgebied vastgehouden. De scheids legde de bal gedecideerd op de stip. Leemans liet dat buitenkansje niet onbenut en pakte zo het achtste competitiepunt voor zijn ploeg binnen.

Trainer tevreden

Coach Maurice Steijn is zeer tevreden met het behaalde punt. "Meer zat er ook niet in. En als je ziet in welke omstandigheden we het hebben moeten doen - gedwongen wissels en zo - ben ik dik tevreden."
VVV-Venlo heeft nu acht punten uit vijf wedstrijden en staat achtste.