Fortuna eindigt met driepunter

Lars Hutten (Fortuna). © Jack Kochanowski
Trainer Ben van Dael eiste een goede afsluiting van het seizoen, zijn spelers reageerden. Na een 1-0 achterstand bij rust, stapte Fortuna in en tegen Emmen met 1-2 overwinning van het veld.
De Sittardenaren kwamen na 19 minuten op achterstand. Emmen-spits Erixon Danso mocht ongehinderd aanleggen vanaf de zestien, doelman Ferhat Kaya was kansloos: 1-0.

Counter

Een paar minuten eerder had de thuisploeg al de leiding kunnen nemen, nadat Luc Mares dramatisch positie koos bij een Emmen-counter. De stift van Rick ten Voorde kon door Kaya gekeerd worden. Diezelfde Mares timede in 56ste minuut slecht, waarna Johan Kulhan vrije doortocht kreeg. Hij schoot in het zijnet.

Lars Hutten

De grilligheid van de eerste divisie manifesteerde zich vrijdagavond prompt in een groen-gele kleur. Op het uur lanceerde Jens van Son spits Lars Hutten, die koel keeper Dennis Telgenkamp omspeelde en de 1-1 aantekende. Om twaalf minuten voor tijd ook nog eens bij de tweede paal de 1-2 in te knikken na een hoekschop. Zijn tiende en elfde treffer van het jaar. Daar bleef het bij in Emmen.
De terugreis voor de 170 meegereisde Fortuna-supporters stukken aangenamer makend. Fortuna sloot het seizoen daarmee af op een zestiende plek.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.