Wegracer Koen Zeelen op het podium in seizoensopener

© Ad van de Graaf
Wegracer Koen Zeelen heeft een vliegende start gemaakt in het Open Nederlands Kampioenschap Superbikes. Hij finishte als tweede en vierde.
Zijn tweede plaats betekende Zeelens eerste podium in de Superbike-klasse.

Tweede
In het Noord-Franse Croix en Ternoit liet Zeelen aan het begin van het weekend al zien aardig overweg te kunnen met de nieuwe Fortron-Kawasaki. In race 1 pakte de Venlonaar een goede start en lag tweede. Aan het einde van de race had hij nog maar een halve seconde achterstand op de leider, maar door achterblijvers kon hij geen inhaalpoging meer wagen.

Kopstart
In race 2 pakte Zeelen met zijn snelle Kawaski kopstart. Hij leidde de wedstrijd een aantal rondes totdat hij tot twee keer toe in de fout ging. Hierdoor kwam hij niet verder dan een vierde plaats.

Goed begin
Zeelen: "Ik ben superblij met de nieuwe motor en het team. Alles voelt heel goed aan en ik heb mijn eerste podium te pakken. Ik sta nu derde in de tussenstand. Een goed begin van het seizoen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!