Limburgse Handbaldagen: Bevo spectaculair, Lions onderuit

© Kim Langeslag / L1
De dertigste editie van de Limburgse Handbaldagen (LHD) is woensdag in Sittard en Panningen van start gegaan.
Volgens de jaarlijkse traditie strijdt een internationaal deelnemersveld van acht teams drie dagen lang om de eindzege.

Gelijkspel Bevo

?Bevo moest het, in het eigen Panningen, woensdagochtend al opnemen tegen het nationale team van Israël. De Bene-League formatie had het direct lastig tegen de Israëliërs en keek halverwege de wedstrijd tegen een 15-12 achterstand aan. Bevo richtte zich echter op en daardoor ontvouwde zich een spannend duel. Door een treffer in de laatste halve minuut sleepte de ploeg uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur: 28-28.

Limburgse clubs

?OCI-Lions kwam aan het begin van de middag voor het eerst in actie. In Sittard was HC Zarya Kaspiya Astrakhan de tegenstander, en dat bleek een sterke ploeg. Na een kwartier stond het al 2-9 in het voordeel van de Russische ploeg en halverwege de wedstrijd was die score opgelopen naar 10-17. Ook in het tweede bedrijf kwam het team van Mark Schmetz niet dichterbij, waardoor het duel voor hen eindigde in een 24-31 nederlaag.
De beide Limburgse clubs spelen woensdagavond ook al een tweede duel; Bevo treft om 19:00 uur HC Odorheiu Secuiesc, Lions stuit om 21:00 uur op BM Benidorm.