Van Marwijk met Australië onderuit in eerste wedstrijd WK

© Flickr/ING Nederland/CC BY-SA 2.0
Het is bondscoach van Bert van Marwijk uit Meerssen met Australië niet gelukt om de eerste wedstrijd op het WK te winnen.
Met veel moeite won Frankrijk het duel met 2-1. De Franse ploeg brak pas in de slotfase het verzet van een dapper strijdend Australië.

Videoscheidsrechter

De videoscheidsrechter speelde en grote rol in het duel tussen één van de favorieten voor de eindzege en Australië. Hij oordeelde in de 58e minuut dat Josh Risdon in zijn eigen strafschopgebied toch een overtreding had gemaakt op Antoine Griezmann. De spits van Atletico Madrid benutte de strafschop zelf (1-0).

Vlaag van verstandsverbijstering

Met dank aan doellijntechnologie was ook goed zichtbaar dat een inzet van Paul Pogba in de tachtigste minuut via de onderkant van de lat achter de doellijn stuiterde (2-1).

Australië kwam in de 62e minuut op gelijke hoogte (1-1) door een benutte penalty van Mile Jedinak. Hij mocht van elf meter aanleggen nadat Samuel Umtiti in een vlaag van verstandsverbijstering de bal met de hand had beroerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!