MVV lijdt pijnlijke nederlaag in Volendam

© PubliciteitsVisie/Frank Kerbusch
MVV heeft de laatste uitwedstrijd van dit seizoen verloren. In Volendam werd het een 3-1 nederlaag.
Daarmee is de kans dat de Maastrichtse club al in de eerste ronde van de play offs aan de bak moet, erg veel groter geworden.

Dot van een kans

MVV startte goed en vooral Güvenç kreeg in de eerste minuut al een dot van een kans. Oud-MVV-doelman Hobie Verhulst redde, ook op de volgende mogelijkheid. Even later ging Pieter Nys in de fout, dat werd afgestraft en Volendam kwam via Enzo Stroo op voorsprong.

Snel terug

MVV was niet uit het veld geslagen en kwam snel terug: Patrick N'Koyi controleerde de bal en rondde mooi af, 1-1. Er waren pas acht minuten gespeeld aan de Dijk. Na het dubbele aantal minuten kreeg MVV een strafschop. Nu schoot diezelfde N'Koyi de bal te zacht in, Hobie Verhulst pakte de elfmeter. In het vervolg van de eerste helft was er nog een grote kopkans voor Joeri Schroijen te noteren, maar hij miste volledig.

Niet effectief

Net voor het uur kwam Volendam uit een vrije trap op 2-1. Aanvoerder Kwakman zette de thuisploeg opnieuw op voorsprong. MVV kreeg nog wel mogelijkheden, maar was niet effectief. Drie minuten voor het eind werd het nog 3-1 toen invaller Van Kippersluis vanaf elf meter Bo Geens verschalkte.

Afwachten

Volendam plaatst zich door de zege op MVV definitief bij de vier ploegen die de eerste ronde van de play-offs mogen overslaan. Dat is ook het geval voor SC Cambuur. Voor MVV is het nog afwachten, dat geldt ook voor Almere en NAC. MVV speelt komende vrijdag thuis tegen RKC Waalwijk, Almere City FC ontvangt dan NAC.