Max Verstappen start als dertiende in Grand Prix China

© Scuderia Toro Rosso
Max Verstappen start zondag vanaf de dertiende plek tijdens de Grand Prix van China.
Verstappen maakte in zijn laatste snelle ronde op het circuit van Shanghai een fout. Hij verremde zich voor de een-na-laatste bocht waardoor hij niet tot de snelste tien behoorde die door mochten naar kwalificatiesessie drie (Q3).

In de eerste kwalificatiesessie zat Verstappen er wel nog goed bij. Daarin klokte hij de zesde tijd.

Moeite
De Toro Rosso-coureur heeft al het hele weekend moeite met het circuit van China. De eerste dag kwam hij niet verder dan de veertiende tijd. Zaterdagochtend in de laatste vrije training ging het iets beter. Verstappen werd negende.

Renault
Klein lichtpuntje voor kamp-Verstappen was dat hij wederom voor teamgenoot Carlos Sainz eindigde. De Spanjaard kwalificeerde zich als veertiende. Renault-collega Daniil Kvyat kon ook niet overtuigen. De Rus viel net als de Toro Rosso-coureurs af in Q2. Hij werd twaalfde.

Wéér Hamilton
Lewis Hamilton van Mercedes was wederom de snelste met een tijd van 1.35,7. Met die tijd was hij een fractie sneller dan teamgenoot Nico Rosberg. Ferrari-coureur Sebastian Vettel eindigde als derde.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!