Mike Teunissen vijftiende in Brussels Classic

© Sunweb
Mike Teunissen is vijftiende  geworden in de Brussels Cycling Classic.
De renner van Team Sunweb finishte na 201 km in dezelfde tijd als Arnaud Démare, die in een hectische sprint de 97e editie van deze semi klassieker won.

Voorsprong

Een kopgroep van vijf ontsnapte in de openingsfase uit het peloton en bouwde een voorsprong van vijf minuten op. Zo'n 60 kilometer voor het einde kreeg de kopgroep gezelschap van 11 andere renners. Marcel Kittel, die topfavoriet voor de zege was, kon het peloton op de achtste helling van de dag, de Rue d’Ittre, niet meer volgen en stapte af. Ook mede-favoriet Nacer Bouhanni gaf er toen de brui aan.

Spervuur

De opgave van Kittel leidde tot een spervuur van demarrages, maar niemand kwam weg. Acht kilometer voor de meet was het met de meeste renners uit de kopgroep gedaan. Alleen Brändle bleef weg, maar de Oostenrijker werd met nog één kilometer te gaan gegrepen. Démare zette de sprint van ver aan en won vóór Marko Kump en André Greipel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!