Max Verstappen negende na inhaalrace in Monaco

© ANP
Max Verstappen is zondag als negende over de streep gekomen bij de Grand Prix van Monaco. Hij begon de race vanaf de laatste startplek.
Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo heeft de race gewonnen. Hij bleef de Ferrari van Sebastian Vettel en de Mercedes van Lewis Hamilton voor.

Moeilijk weekend

Verstappen had een moeilijk weekend in het prinsdom. Na een crash tijdens de laatste vrije training, moest hij de race helemaal achteraan beginnen.

Inhaalrace

De Red Bull-coureur stond dus voor een zware klus: een inhaalrace op het smalle stratencircuit. Na een goede start wist Verstappen al direct twee plekken op te schuiven. Ook daarna kon hij nog een paar plekken opschuiven.

Gevecht

Verstappen was vervolgens in een gevecht verwikkeld met Nico Hülkenberg. Ondanks meerdere pogingen, wist hij de Renault van de Duitser niet te passeren. Daardoor bleef Verstappen op de negende plek steken.

Problemen Ricciardo

Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo klaagde halverwege de race dat hij vermogen verloor. De renstal kon dit probleem niet verhelpen en adviseerde de Australiër om rustig te blijven. Ferrari-coureur Sebastian Vettel rook bloed, maar kwam Ricciardo niet voorbij. De Red Bull-coureur bleef de Duitser voor en wist de race te winnen.

Goed weekend

Ricciardo had een goed weekend. Hij reed de hele race op de eerste plek, nadat hij ook al de snelste was geweest tijdens drie vrije trainingen en de kwalificatie
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!