Aanvallende Stultiens ziet landgenotes EK-titel verspelen

© GripGrab
Sabrina Stultiens liet zich zondag regelmatig van voren zien bij het Europees kampioenschap wielrennen, maar stond uiteindelijk net als haar landgenotes na een tumultueuze koers met lege handen.
De Italiaanse Maria Bastianelli werd in Glasgow Europees kampioen, vóór Marianne Vos.

Ten aanval
De 25-jarige Stultiens was van de partij in de eerste kopgroep van de dag, die echter weer razendsnel werd teruggefloten door het peloton. Zo'n 100 kilometer voor de meet trok de Meijelse opnieuw ten aanval, ditmaal samen met landgenote Lucinda Brand. Ook die vlucht was echter, net als veel andere pogingen, geen lang leven beschoren.

Weer gestrand
De Nederlandse wielrensters bleven desondanks het peloton teisteren met verschillende vluchtpogingen, en met nog 35 kilometer te gaan was het opnieuw de beurt aan Stultiens. Op het bepaald niet vlakke parcours strandde echter ook haar derde ontsnapping in schoonheid.

Opmerkelijk
Favoriete Anna van der Breggen leek in de slotfase met de Italiaanse Elisa Longo Borghini uit te gaan maken wie de Europese titel zou grijpen. Doordat het duo onnodig vertraagde én Van der Breggens landgenotes in het peloton opmerkelijk genoeg het tempo opvoerden, mondde de koers alsnog uit in een massasprint.

Verrassing
De Nederlandse sprinttrein die daarna geformeerd werd leek dan toch op weg naar de overwinning, aangezien zowel Marianne Vos als sprintster Lorena Wiebes in een zetel kwamen te zitten. Het team liet zich echter verrassen door een Italiaanse: Bastianelli spurtte naar de EK-titel, vóór titelverdedigster Vos.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!