Huub Stevens: 'ik ben een oude rot die komt helpen'

© EPA/Bernd Thissen
Huub Stevens wordt volgend seizoen zeker niet de nieuwe trainer van Roda JC.
Dat liet hij weten aan L1.

Lees ook: Huub Stevens moet Roda in Eredivisie houden

Niet terecht

Ook tijdens de twee wedstrijden tegen MVV gaat de Sittardse trainer niet op de bank zitten. "Ik heb net afscheid genomen en dan ga ik niet meer op de bank zitten. Ik ben geen Heintje Davids. En bovendien vind ik het niet terecht tegenover René Trost en Rick Plum."

Helpende hand

Maandagavond werd Stevens gebeld door Roda-directeur Wim Collard of hij kon helpen om de zaak weer op de rit te krijgen. "Ik wilde de helpende hand bieden, maar niet op de stoel van Yannis Anastasiou." Tijdens de wedstrijden zit Stevens dan ook op de tribune. Wel heeft hij contact met de trainers op de bank. "Ik zie mij als een oude rot die er is om te ondersteunen", zei Stevens tijdens zijn presentatie dinsdag in het Parkstad Limburg Stadion.

Eén team

"We gaan het samen doen, maken de opstelling en bespreken de training vooraf. Ik kan de jongens iets meegeven van de ervaring die ik heb opgedaan bij andere clubs. Belangrijk is dat we het samen doen. Het moet één team worden", aldus Stevens.

Betreuren

Stevens zei het te betreuren dat Anastasiou weg is. "Laat me duidelijk zijn: ik vind het jammer. Ik heb hem proberen te bellen, maar nog geen contact gehad. Ik waardeer Yannis ontzettend. Heb hem als tegenstander gehad in Griekenland en daar resulteerde een heel goed contact uit. Dat wil ik zo handhaven," aldus Stevens.