Darmen Dumoulin blijven gespreksonderwerp

© screenshot NPO2
Tom Dumoulin heeft nog steeds last van zijn darmen.
Dat vertelt de renner vrijdagavond in College Tour. De eindzege in de Giro ging dit jaar bijna aan zijn neus voorbij toen hij een grote boodschap moest deponeren in de berm.

Dieet

Dumoulin volgt nu een dieet. "Om te onderzoeken hoe ik reageer op bepaalde producten.” Deze winter neemt de renner zijn darmen verder onder de loep. "We proberen het op te lossen of in ieder geval beter maken." Onlangs liet hij zich voor zijn problemen onderzoeken in het ziekenhuis in Enschede. "Het is niet een probleem waar ik heel veel last van heb, maar als je het hebt over kleine dingen beter maken, is dit er een van", zo legt Dumoulin uit.

Twan Huys

In het programma besprak hij het poepincident met presentator en provinciegenoot Twan Huys (Sevenum). "Ik voelde het al een tijdje aankomen en had al een diarreeremmer geslikt. Maar dat hielp niet. Ik moest het toen rekken tot onderaan de klim. Op dat moment was ik wel even in paniek. Maar ik had geen keus en was de schaamte voorbij."

'Fuck off'

Na de eindzege werd de Maastrichtenaar overdonderd door alle media-aandacht. In een tweet met de woorden 'fuck off' deed hij een beroep op het journaille om weg te blijven van zijn thuis. "Als je na vier weken Giro thuiskomt, denk je het enige plekje op aarde gevonden te hebben waar je veilig bent. Toen iedereen op dat moment voor mijn huis stond, was ik onaangenaam verrast. Van die tweet heb ik dus geen spijt."

Universiteit

Het interview werd eerder opgenomen bij de Universiteit van Maastricht waar Dumoulin in het verleden Gezondheidswetenschappen studeerde. In het programma kwam ook een fan aan het woord die trots zijn broek liet zakken om een tattoo te laten zien.