'Roda zoekt verdediger: kunstgras en salaris struikelblok'

Rens van Eijden speelde dit seizoen amper voor AZ, maar wil vooralsnog niet naar Roda JC. © ANP
Na het vertrek van verdediger Frederic Ananou (20) naar FC Ingolstadt is Roda JC naarstig op zoek naar een vervanger, maar die zoektocht loopt niet geheel probleemloos.
Volgens Voetbal International gooide de laagvlieger een lijntje uit naar Dario Dumic (FC Utrecht) en Rens van Eijden (AZ), maar beiden zouden onhaalbaar zijn gebleken.Krappe bezetting

Een nieuwe verdediger is geen overbodige luxe voor Roda JC, daar er na het vertrek van Ananou slechts twee echte centrumverdedigers over zijn in Kerkrade. Bovendien kampt dat duo, Daryl Werker en Christian Kum, met de nodige fysieke klachten. Middenvelder Adil Auassar is eerder al uit nood omgetoverd tot verdediger.


Niet op kunstgras

Dumic en Van Eijden zouden in beeld zijn als versterkingen voor de achterhoede, maar door die namen staat inmiddels een potloodstreep. Dumic mag volgens VI niet weg bij FC Utrecht, ondanks het feit dat hij sinds 22 oktober nog maar een kwartier in actie kwam in de eredivisie. Van Eijden speelde dit seizoen slechts één duel voor AZ, maar heeft een te hoog salaris voor Roda JC. Daarnaast zou hij liever niet op kunstgras spelen.


Roda JC heeft nog twee dagen om nieuwe spelers binnen te halen.