Zilver voor schoonspringster Inge Jansen in Madrid

Schoonspringster Inge Jansen heeft met haar partner Céline van Duijn zilver gewonnen bij de Fina Diving Grand Prix.
In Madrid scoorde het duo bij het synchroonspringen van de 3-meterplank 275.10 punten. De overwinning ging naar het Chinese duo Chunting Wu en Yiwen Chen. Zij wisten 310.86 punten bij elkaar te springen.

Naast medailles
Individueel greep de schoonspringster uit Maasbracht bij het springen van de 3-meterplank net naast de medailles. Zij legde beslag op de vierde plaats, maar dat deerde haar niet. Aan L1 vertelt de vermoeide schoonspringster dat zij aanvankelijk niet van plan was in Madrid aan het individuele nummer deel te nemen.

Technische verandering
"Drie maanden geleden heb ik een heel grote technische verandering gemaakt in mijn springen. Het was echter een goede voorbereiding voor de Europese kampioenschappen. Ik heb boven mijn verwachting gesprongen. Het is jammer dat ik vierde geworden ben, maar ik vond het belangrijker voor mezelf dat ik stappen heb gemaakt. Een derde of vierde plek is dan bijzaak."

Kwalificatieronde
In de kwalificatieronde had Jansen 291.90 punten gescoord, wat goed was voor een derde plaats. Met 282.00 punten plaatste zij zich achter de Chinese Xiaohui Huang voor de finale. Daarin sprong zij met 309.50 punten beter dan in de voorgaande rondes, maar hield Amerikaanse Schultz haar met 312.70 punten van het brons af.

Jansen neemt begin augustus in Glasgow deel aan de Europese kampioenschappen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!