Positieve reacties op eerste Hammer Series

© Twitter/Paul Orbons
De eerste editie van de Hammer Series in Sittard en Vaals is goed bevallen.
Servais Knaven, ploegleider bij het winnende Team Sky blikt terug bij de NOS. "Het is vernieuwend, de wedstrijden zijn kort en daardoor interessant om naar te kijken. Snel en flitsend."

Zwitserland

Ook Ramon Sinkeldam, Team Sunweb, is positief. "Dit is voor ons niet minder belangrijk dan de Ronde van Zwitserland. Hoewel hier natuurlijk geen punten voor de World Tour te verdienen zijn. En die zijn tegenwoordig heel belangrijk." Wel heeft hij nog een tip. Sinkeldam viel namelijk in de sprintwedstrijd waardoor zijn punten die hij had behaald voor het team vervielen."Dat is nu wel extra zuur, omdat we anders het klassement wellicht gewonnen hadden."

Dispensatie

Sinkeldam stelt bij de NOS voor dat er bij een valpartij dispensatie verleend kan worden. "Als een sprinter na zeven rondes heel veel punten voor zijn ploeg heeft gepakt, maar hij breekt in de achtste ronde zijn sleutelbeen, dan is het gek dat al zijn punten verdwijnen."

Teamprestatie

De Hammer Series is een nieuw concept, waarbij het niet om de individuele renner gaat, maar om de teamprestatie. De eerste etappe van deze driedaagse wedstrijd was een klimrit in de omgeving van Vaals, zaterdag werd er gesprint en zondag was de afsluitende ploegenachtervolging.