MVV onderuit bij Go Ahead Eagles

© Frank Kerbusch
MVV ziet de nacompetitie verder uit zicht raken. Bij Go Ahead Eagles verloor de Maastrichtse club met 3-1.
Eagles kwam al na 16 seconden op voorsprong, clubtopscorer Sam Hendriks rondde vanaf de aftrap de eerste aanval doeltreffend af. Okita had meteen daarna de mogelijkheid op de gelijkmaker maar zijn schot ging naast. MVV herstelde zich van die vroege tegengoal en had een paar mogelijkheden, de beste was enkele minuten voor rust voor Joeri Schroijen. Het schot van de linksvoetige ging over. Go Ahead Eagles scoorde net voor rust wel nog een keer. Van geklungel in de MVV-defensie profiteerde Hendriks en scoorde zijn tweede.

Ogonjimi

In de tweede helft bracht trainer Ron Elsen spits Marvin Ogunjimi. Joeri Schroijen bleef in de kleedkamer achter. Maar het was die andere spits die opnieuw dichtbij een treffer was. Hendriks kreeg in de eerste minuten na rust tot twee keer een prima mogelijkheid om zijn hattrick aan te tekenen. MVV kreeg - anders dan in de eerste helft - geen grip meer op de wedstrijd. In de 69e minuut scoorde Beltrame de 3-0. MVV moest het middenveld aan Go Ahead laten. Pas in de 85e minuut scoorde MVV. Tuur Houben schoot op doel, keeper Stevens kreeg het schot niet onder controle en Ogunjimi tekende voor de "eretreffer". MVV kreeg via Okita nog een kansje maar het bleef bij die ene treffer.
MVV staat voorlopig dertiende. Cambuur, nu twaalfde, speelt maandag de uitwedstrijd bij Jong Ajax.