Stultiens kan zich niet terugknokken in top-10 Giro Rosa

© GripGrab
Op de slotdag van de Giro Rosa is Sabrina Stultiens er niet meer in geslaagd om zich in de top-10 van het algemeen klassement te nestelen.
In de laatste etappe, met start en finish in Cividale del Friuli, reed Stultiens naar de dertiende plaats. Daardoor zakte ze in het algemeen klassement van de elfde naar de twaalfde plek.

Eindwinnares

Annemiek van Vleuten, die al dagenlang de lakens uitdeelde in de koers, kroonde zich tot eindwinnares van de koers en kwam ook in de slotetappe als eerste over de finishstreep. Ze kwam als eerste boven op de enige beklimming van de de dag, waarna ze in de afdaling naar de finish haar voorsprong alleen maar vergrootte.

Ruime sop

Een groep van dertien rensters koos al snel het ruime sop en hield lang stand, tot de San Leonardo-helling opdoemde. Het was tevens het moment waarop de tien sterkste rensters van het peleton ten aanval trokken, waaronder de Meijelse Stultiens. Het tempo van Van Vleuten bleek voor Stultiens en de anderen echter niet te volgen.

Rooijakkers

De andere Limburgse deelneemster die aan de start stond, Pauliena Rooijakkers, kwam op ruime achterstand als 124ste binnen. De Venrayse, tevens ploeggenote van Stultiens, eindigt in de eindrangschikking op positie 105.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!