Dumoulin houdt roze trui maar net door maagproblemen

Dumoulin probeert naast de ploegauto terug te komen na zijn sanitaire stop. © Afbeelding: Eurosport
Tom Dumoulin heeft na de 16e etappe van de Giro de leiderstrui op het nippertje behouden, na grote moeilijkheden in de etappe. Hij heeft nu nog een halve minuut voorsprong op Quintana.
De problemen voor Dumoulin begonnen op 32 kilometer voor de finish. Hij stapte plotseling van de fiets en deed zijn wielerbroek omlaag voor een sanitaire stop. De Limburger heeft last van zijn maag, meldde zijn ploeg Sunweb.
Slotklim
Hij raakte daardoor in de slotklim naar de Umbrialpas op achterstand. Op de top lag hij 2 minuut en 20 seconden achter op zijn belangrijkste concurrent Nairo Quintana. Op dat moment had Dumoulin nog maar twintig seconden van zijn voorsprong in het algemeen klassement over.

Afdaling
In de afdaling zette de Maastrichtenaar alles op alles om zoveel mogelijk van zijn achterstand in te lopen. Uiteindelijk was de schade iets minder groot dan even tevoren op de top. Quintana is de roze trui nu tot op 31 seconden genaderd. Op de derde plaats staat Vincenzo Nibali, die de etappe naar Bormio won.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!