Froome mist Wout Poels in de Tour

© Jack Kochanowski
Geletruidrager Chris Froome mist Wout Poels in de Tour de France 2017.
Dat zei de wielrenner en ploeggenoot van Poels in TV-programma Tour de L1mbourg op L1. "Wout is een geweldige ploeggenoot. Ook als persoon is hij top", aldus de kopman van Team Sky.

Knie

?Poels werd door zijn ploeg Sky niet geselecteerd voor de Tour de France. De renner uit Blitterswijck liet eerder nog doorschemeren dat hij vertrouwen had in deelname aan de Tour, maar de ploegleiding besliste anders. Die vond het te gevaarlijk om Poels te laten starten in de Tour vanwege een langdurige knieblessure. Daar is hij inmiddels is van hersteld.

Pion

De afgelopen twee jaar was Poels een belangrijke pion binnen de Britse ploeg. Dankzij het beulswerk van hem werd zijn ploeggenoot Froome tot tweemaal toe gekroond tot Tourwinnaar. Ploegleider Servais Knaven hoopt dat Poels wel hele mooie dingen kan laten zien in de Vuelta, want de renner krijgt in de Ronde van Spanje een hoofrol.

Kopman

?Hilaire van der Schueren was voorheen ploegleider van Poels, toen nog bij Vacansoleil. Hij zag Poels de toprenner worden die hij nu is. "Hadden wij de middelen gehad, en Woutje was bij ons gekomen, dan was hij bij ons de enige echte kopman geworden", knipoogt van der Schueren die veel respect heeft voor Poels. "Ik had hem zeker meegenomen naar de Ronde. Maar Team Sky heeft de beslissing genomen en zij moeten nu de gevolgen dragen. Ik denk ook dat ze hem hier nog gaan missen", zegt van der Schueren die nu bij Wanty zit.

Sfeer

"Wout houdt altijd de goede sfeer in de ploeg. En dat is belangrijk in toch een loodzware wedstrijd als de Tour. Renners hebben dat nodig. Het is een goede kwaliteit van Poels", zei oud-renner Gert Jakobs in Tour de L1mbourg nog waar zaterdag 8 juli Tom Dumoulin ook tafelgast is.

Tour de L1mbourg

Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:50 en 22:50. In het weekend is Tour de L1mbourg te zien vanaf 17.40 uur met herhalingen om 20.40 en 22.40 uur. Te vinden op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508.