Van der Poel voelt zich op waarde geklopt in Valkenburg

Mathieu van der Poel tijdens het WK Veldrijden in Valkenburg in februari 2018 © George Deswijzen
Verliezen is niet leuk, zeker niet als je vrijwel de hele winter oppermachtig bent. Maar veldrijder Mathieu van der Poel reageerde gelaten op zijn derde plaats bij het WK in Valkenburg.
Hij kwam zondagmiddag op ruime afstand van de Belgische wereldkampioen Wout van Aert over de streep. "Ik heb vaker gezegd: als ik op waarde word geklopt, kan ik ermee leven", zei Van der Poel bij de NOS.

Mentaal

"Als je op tweeënhalve minuut binnenkomt kun je niet zeggen dat je onverdiend verloren hebt. Mentaal is het lastig als je vroeg in de wedstrijd merkt dat je het niet gaat redden. Hij reed metertje voor metertje weg en ik begon te sukkelen. Op een parcours als dit moet je echt goed zijn", zei hij.

Frustratie

Vorig jaar was er frustratie na een tweede plaats en vier lekke banden in het Luxemburgse Bieles. Een jaar later kon hij er nog niet over uit, vertelde hij vrijdag. "Nu kan ik weer een jaar op frustratie rijden", zei hij nu met een lachje. "Nee, op deze manier kan ik er iets meer mee leven."

Foto's

Het WK Veldrijden in de Valkenburgse blubber levert mooie foto's op. Kijk op de Facebookpagina van 1Limburg voor een album.