Dominant Fortuna maakt het zichzelf nog lastig: 2-1

© Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen.
De ploeg van Sunday Oliseh had 80 minuten geen kind aan Almere City FC en boekte, ondanks een moeizame slotfase, een verdiende 2-1 zege. Stefan Askovski was met twee doelpunten de gevierde man aan Sittardse zijde.

Gehavend team

De gehavende Sittardenaren moesten het doen zonder de jeugdinternationals Perr Schuurs en André Vidigal en de geblesseerd geraakte Gavin Vlijter, maar pakten desondanks terecht de volle buit.

Tik uitgedeeld

Fortuna begon sterk aan de wedstrijd en had slechts vier minuten nodig om de score te openen. Een voorzet van aanvoerder Christopher Braun was op maat voor Stefan Askovski, die zijn hoofd tegen de bal zette en keeper Chiel Kramer kansloos liet: 1-0. De thuisploeg deelde zo direct een tik uit aan de beduusde gasten uit Almere, die na een kwartiertje spelen toch weer op gelijke hoogte leken te komen. Het schot van Brands werd echter ternauwernood gesmoord.

Gevaar

De Fortunezen kwamen in het restant van de eerste helft niet in de problemen en stichtten zelf het meeste gevaar. Djibril Dianessy was daarbij meestal het eindstation, maar de aanvaller werd onder meer van scoren gehouden door keeper Kramer, die zijn harde schot rakelings naast de paal tikte. De 2-0 zou vlak voor rust alsnog vallen: Finn Stokkers zag zijn kopbal uiteen spatten op de paal, maar in de rebound tekende Askovski voor zijn tweede treffer van de avond.

Finn Stokkers

Op het intussen natgeregende veld had de formatie van coach Sunday Oliseh ook na de pauze weinig te duchten van Almere City. Sterker nog, de ploeg ging vrolijk verder met aanvallen en de score had verder opgevoerd kunnen worden door Finn Stokkers, die reecht voor het doel niet kon afdrukken. Bovendien slaagde de defensie van de gasten erin een bal van de lijn op te ruimen, greep keeper Kramer in bij een vrije trap van Smeets en belandde een voorzet van Braun pardoes op de lat.

Aansluitingstreffer

Doordat Fortuna verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien bleef Almere hopen op een aansluitingstreffer. Invaller Arsenio Valpoort nam namens de bezoekers het heft in handen en zette tien minuten voor tijd de 2-1 op het scorebord. Zo onstond er een nerveuze slotfase waarin de gasten op jacht gingen naar een punt, maar de geel-groenen trokken de voorsprong over de streep en boekten zo een terechte 2-1 overwinning.