NAC-coach Maaskant hangt citaat VVV-keeper in kleedkamer

NAC-trainer Robert Maaskant © ANP/Olaf Kraak
Vrijdag is het zover, dan neemt VVV-Venlo het in de play-offs op tegen NAC Breda. De spanningen worden ondertussen al flink opgevoerd.
NAC-trainer Robert Maaskant is niet vies van een staaltje psychologische oorlogsvoering, zo blijkt.

'We gebruiken alles'
De coach van de Brabanders heeft een uitspraak van VVV-keeper Niki Maënpää opgehangen in de kleedkamer. De Finse doelman liet zich onlangs ontvallen dat VVV een betere ploeg heeft dan NAC. "Misschien zijn ze bij NAC individueel iets sterker, maar als ploeg zijn wij beter." Maaskant weet daar wel raad mee. "Dit is goed, ik heb de uitspraken opgehangen in de kleedkamer. We gebruiken alles", zegt de oefenmeester tegen Omroep Brabant.

Dirk Marcellis, Limburger in dienst van NAC, kan wel lachen om de uitspraken van de VVV-keeper. "Dat mag hij zeggen", aldus de verdediger uit Horst. "Wij moeten gewoon aantonen dat wij beter zijn. Dan kan hij zijn woorden weer inslikken."

Sarpong geblesseerd
Het tweeluik tegen VVV wordt voor NAC zeker geen gemakkelijk opgave. De Bredanaars moeten het in Venlo stellen zonder basisspeler Jeffrey Sarpong. De middenvelder raakte in de laatste competitiewedstrijd geblesseerd. Hij heeft nog steeds last van zijn enkel en lijkt de wedstrijd van vrijdag niet te gaan halen.

1991
Bij VVV hoopt ondertussen iedereen op een herhaling van de wedstrijd tegen NAC in 1991. De Koelclub promoveerde toen ten koste van de Brabanders naar de Eredivisie. Uitgerekend Jay Driessen, de huidige assistent-trainer van VVV, maakte de beslissende treffer voor de Venlonaren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!