Portugese jeugdinternational verkast naar Fortuna

© Fortuna Sittard
Fortuna Sittard heeft zich per direct versterkt met de Luxemburgse Portugees Michael Pinto (24).
De linksback heeft een contract getekend tot medio 2020.Jeugdinternational

Pinto, die in het Luxemburgse Ettelbruck op aarde kwam, bezit ook de Portugese nationaliteit. Voor Portugal speelde hij verschillende jeugdinterlands, zowel voor het Onder 18- als voor het Onder 20-team. Met die laatste lichting kwam hij ook uit op het wereldkampioenschap voor spelers onder de twintig jaar oud.


Internationale transfers

In zijn nog prille carriere deed Pinto verschillende clubs aan. Hij begon zijn loopbaan in de jeugd van het Franse FC Metz en verkaste in 2010 naar de hoog aangeschreven opleiding van Sporting Portugal. Die club leende hem in 2015 weer uit aan het Spaanse Recreativo Huelva.


Niet doorgebroken

Uiteindelijk is de verdediger nooit doorgebroken bij Sporting Portugal. De club liet hem in 2016 transfervrij competitiegenoot Belenenses verkassen. Daar kwam hij vorig seizoen amper aan de bak, waarop de club afgelopen zomer besloot om Pinto te verhuren aan União Madeira. Daar leefde de back dit seizoen op; hij had regelmatig een basisplaats en kwam tot vijftien wedstrijden voor de Portugese tweedeklasser.


Vastigheid

In zijn zoektocht naar vastigheid, is de voormalig jeugdinternational uitgekomen bij Fortuna Sittard. Die club neemt hem over van zijn oorspronkelijke werkgever, Belenenses. Zijn huurcontract bij União Madeira is ontbonden. Het is niet duidelijk of Fortuna een transfersom heeft moeten betalen voor 'Mica', zoals zijn voetbalnaam luidt.


Portugese kliek

Fortuna Sittard-voorzitter Isitan Gün is verheugd over de transfer. "Ik weet zeker dat we met
Mica
wéér een speler in huis halen die de fans in vervoering zal brengen", zegt hij. Pinto vergroot in Sittard de Portugese enclave; hij komt er landgenoten André Vidigal, Miguel Santos en Lisandro Semedo tegen.