Ajagun wijst Roda de weg naar zege op Sparta

Ajagun heeft gescoord en viert dat met een koprol. Sparta-keeper Kortsmit zit verslagen op de grond. © Etienne Zegers
Roda heeft zaterdagavond drie belangrijke punten binnengesleept door een 3-1 zege op Sparta.
Grote man bij Roda was Abdul Ajagun, die twee doelpunten maakte. Mikhail Rosheuvel scoorde de derde goal.

Brancard

Hoewel Sparta weinig kansen kreeg, maakte Roda het zich toch moeilijker dan nodig was. Ajagun scoorde na 14 minuten de 1-0 en moest na een blessure na een half uur noodgedwongen per brancard van het veld. Daar waar iedereen op een vervanger zat te wachten, kwam de middenvelder na een paar minuten gewoon weer in het veld.
En dat was maar goed ook, want Ajagun nam ook de tweede treffer na iets meer dan een uur voor zijn rekening.
© Etienne Zegers

Wachten

Het eerste half uur van het degradatieduel waar veel op het spel stond, was duidelijk voor Roda. Rosheuvel en Ajagun hadden al na een paar minuten de kans om de score te openen. Maar de fans moesten tot de veertiende minuut wachten voordat de handen op elkaar konden.

Sterker

Na een half uur leek het of Roda het wel geloofde en werd Sparta sterker. Tot echte grote kansen leidde dat niet. Aan de andere kant had Van Hyfte vlak voor rust de grootste kans om de voorsprong te vergroten, maar zijn omhaal ging naast en zijn afstandsschot spatte uit elkaar op de kruising.
Daarnaast hield Sparta-doelman Roy Kortsmit zijn ploeg in de race met een aantal prachtige reddingen.

Ananou

Na rust moest Freddy Ananou in de catacomben achterblijven omdat hij een blessure had opgelopen. Voor hem in de plaats kwam Auassar. Roda kwam goed uit de kleedkamer, maar de grootste kans was voor Sparta-verdediger Breuer die echter naast schoot.

Meer te halen

Nadat Ajagun na een uur de 2-0 had gescoord, leek het alsof de buit binnen was. Maar Sparta schoot via invaller Verhaar de 2-1 binnen en rook dat er meer te halen viel. Vlak voor tijd trapte Rosheuvel toch nog alle hoop voor Sparta aan flarden.
Door de overwinning stijgt Roda op de ranglijst naar plek 14.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.