Spits van Duitse grootmacht op proef bij Roda JC

© Jack Kochanowski
De Duitse aanvaler Marc Brasnic (20) mag zich volgens De Limburger bewijzen bij Roda JC.
Brasnic, geboren in Aken en tevens in het bezit van een Kroatisch paspoort, staat nog tot 2018 onder contract bij de Duitse grootmacht Bayer Leverkusen.

Doelpuntenmachine
De jonge twintiger heeft in zijn jeugdjaren bewezen een neusje voor de goal te hebben. In het seizoen 2014/2015 scoorde hij liefst 27 keer in 26 wedstrijden voor het hoogste jeugdelftal van Bayer Leverkusen. In datzelfde seizoen blonk hij uit in de UEFA Youth League, kort door de bocht te omschrijven als het jongere broertje van de Champions League. Hij scoorde vijf keer in vijf Youth League-wedstrijden.

Minder seizoen
Afgelopen seizoen was Brasnic duidelijk minder succesvol. Hij werd uitgeleend aan Fortuna Köln, dat uitkomt in de 3. Bundesliga, en kwam in amper vijfhonderd speelminuten tot één goal. Of Leverkusen hem nu wil verkopen of verhuren, is niet duidelijk. De spits traint in ieder geval een aantal dagen mee bij Roda JC.

Dunbezet
De club uit Kerkrade kan wel wat aanvallende versterking gebruiken, nu er met Dani Schahin slechts één echte centrumspits aanwezig is. Diezelfde Schahin kampte afgelopen seizoen met wat lichamelijke klachten, waardoor een tweede doelpuntenmaker geen overbodige luxe zou zijn.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!