Eaters maakt korte metten met Amsterdam: 2-6

© iStock
LACO Eaters Geleen heeft zaterdagavond uitgehaald tegen de Amsterdam Tigers.
Het werd in de hoofdstad maar liefst 2-6 voor de ploeg van Andy Tenbult.

Finnen

Het waren de twee Finnen die de Geleense nummer vijf van de ranglijst op voorsprong zetten. Jonas Huovinen opende in de negende minuut de score, waarna een powerplay-treffer van Joonas Liimitainen na dertien minuten de score naar 2-0 tilde. Ook de 3-0, aan het begin van de derde periode, werd in overtal gescoord. Ditmaal gaf Lars van Sloun het laatste zetje.

Zesde Geleense goal

Ook met een mannetje minder dan de tegenstander bleek Eaters te kunnen scoren, want Tom Marx zette shorthanded de 0-4 op het bord. Een keeperswissel bij Amsterdam, de nummer acht van de BENE-League, bleek vervolgens tevergeefs, want Slawomir Krzak en Mitch Koumans tekenden direct voor de vijfde en zesde Geleense goal. De thuisclub deed daarna alsnog iets terug via John Versteeg: 1-6.

Geen gevaar

In de derde en laatste periode werd het nog 2-6 door Michael Mackie-kwist, maar de Geleense overwinning kwam geen moment in gevaar. Eaters blijft daardoor goed meedraaien in de bovenste regionen van de BENE-League. Zondag ontvangt de ploeg in Glanerbrook het opleidingsteam van Tilburg Trappers, een middenmoter in de competitie.