Bevo en Lions maken van finale BENE-League Limburgse strijd

© Ermindo Armino
Targos Bevo Hc en OCI-Lions maken in een Limburgs onderonsjes zondag uit wie de BENE-League wint.
De ploeg van trainer Martin Vlijm versloeg in Hasselt haar Belgische tegenstander United Tongeren na verlening met 33-32. OCI-Lions was te sterk voor thuisploeg Hasselt met 24-25.

Verlenging

Na de reguliere speeltijd was het bij Bevo tegen Tongeren gelijk: 28-28. In de tweede helft nam Tongeren na een kwartier een 24-21 voorsprong, maar de Noord-Limburgers wisten de stand gelijk te trekken. In de verlening was het wederom een gelijk opgaande strijd, maar in de laatste tien seconden maakte Bevo het winnende doelpunt.

Blessure

Tegenvaller was echter weer een uitvaller bij Bevo. Ditmaal moest Sonni de Jonge al vroeg in de wedstrijd met een schouderblessure vervangen worden. Bij Tongeren kreeg doelman Polfliet een rode kaart.

Lions

De Sittard-Geleense ploeg van Monique Tijsterman won zaterdagavond van Hasselt met 25-24. De wedstrijd ging zestig minuten lang gelijk op. Beide ploegen speelden vorig week ook al tegen elkaar. Toen werd het gelijk: 25-25.
In de beginfase van de wedstrijd viel Hasselt-speler Bram Dewit met een ernstige blessure uit. De ruststand was 10-11 in het voordeel van de Zuid-Limburgers.

Ongekend spannend

In de tweede helft bleef het ongekend spannend. Met nog twee minuten op de klok maakte Serge Heijnen de 25ste treffer voor Lions. Hasselt kwam nog wel in balbezit, maar kon niet meer scoren doordat de dekking van Lions dat voorkwam.

Finale

De kleine finale zal zondag in Hasselt om 14:00 uur gaan tussen de Belgische ploegen Tongeren en Hasselt. Om 16:30 is de finale van de BENE-League tussen Bevo en Lions. De BENE-League finale is een kopie van de finalewedstrijden om het landskampioenschap vorig jaar. Toen pakte Bevo de titel in drie bloedstollende wedstrijden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!