Toptransfer voor Brenet: back verkast naar Duitsland

© ANP
Verdediger Joshua Brenet (24) verruilt PSV voor het Duitse Hoffenheim, de nummer drie van de Bundesliga. Met zijn nieuwe ploeg gaat de back uit Kerkrade komend seizoen de Champions League in.
De tweevoudig international heeft in Duitsland een contract getekend dat hem tot 2022 aan de club verbindt.

Gewenste transfer

Met zijn transfer naar Hoffenheim heeft Brenet eindelijk zijn gewenste transfer te pakken. Bij PSV was hij geruime tijd niet zeker van een plaats in de basis, waardoor hij afgelopen jaar graag naar de Spaanse subtopper Sevilla was verkast. Omdat PSV geen vervanger kon vinden, moest Brenet blijven. Uiteindelijk werd hij kampioen met de Eindhovenaren.

Roda-jeugd

De verdediger was kortstondig onderdeel van de jeugdopleiding van Roda JC, maar ging daar weg omdat zijn gezin verhuisde. Via vele omwegen kwam hij bij PSV terecht, waar hij ook zijn debuut in het profvoetbal maakte. Voor die club speelde hij uiteindelijk 150 wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde. Brenet werd drie keer landskampioen met PSV.
In 2016 maakte hij zijn debuut in het Nederlands elftal, in de thuiswedstrijd tegen België (1-1). Hij speelde daarna nog één interland, op bezoek bij Luxemburg (1-3).