Lions walst over Volendam heen

Luuk Hoiting (archieffoto). © Jack Kochanowski
De handballers van Lions hebben Volendam in de BeNe-League op een flinke nederlaag getrakteerd. In eigen huis versloeg de Sittardse ploeg het team uit Paling City met 32-20.
De mannen van Mark Schmetz openden kort na het begin de score, waarna Volendam gelijk maakte. Daarna bouwde Lions aan een voorsprong, die halverwege de eerste helft was opgelopen tot een marge van vier treffers. Volendam wist terug te komen tot 10-8, maar Lions liep daarna opnieuw uit en ging met 13-10 rusten.

Vernedering

Direct na de hervatting kwamen de bezoekers terug tot 13-12, maar toen gaf de Sittardse ploeg gas en vloog de ene na de andere bal in het Volendamse doel. De Volendammers probeerden tegen te scoren, maar Luuk Hoiting bleek een geweldige sta-in-de-weg en Lions walste over de Noord-Hollanders heen. Met nog tien minuten te spelen stonden de Sittardenaren tien treffers voor, maar dat betekende niet dat Lions gas terugnam. Bij het slotsignaal was de vernedering voor de Volendammers compleet en mochten zij met een 32-20 nederlaag de kleedkamer opzoeken.