Frijns en Formule 1-coureur samen in 24 uur Daytona

© Archief L1
Autocoureur Robin Frijns uit Maastricht rijdt in januari de 24 uur van Daytona in dezelfde auto als de Canadese Formule 1-racer Lance Stroll.
Het duo komt uit voor het raceteam waarvan de beroemde acteur Jackie Chan mede-eigenaar is. Williams, de Britse renstal waar Stroll onder contract staat in de Formule 1, bevestigde donderdag zijn deelname.

Team

Frijns en Stroll vormen een team samen met de Zweed Felix Rosenqvist en de Spanjaard Daniel Juncadella. De langeafstandsrace op het circuit in Daytona Beach is in het weekeinde van 27 en 28 januari.

Formule E

Limburger Frijns was vorig seizoen nog actief in de Formule E, het wereldkampioenschap van de elektrische sportauto's. Voor komend seizoen heeft hij geen startplek in de deze raceklasse. Hij reed onlangs nog sterk in de de beruchte stratenrace in Macau door als tweede te finishen in de GT World Cup.
"Ik rij de 24 uur van Daytona met een superteam. We gaan plezier hebben en genieten, maar zeker ook voor goud", twitterde Frijns, die is gekozen vanwege zijn internationale race-ervaring. Hij was in zijn carrière al eens kampioen in de Formule Renault 3.5 en testcoureur bij de Formule 1-teams Sauber en Caterham. Hij reed nog niet eerder op de Daytona International Speedway.

Coureurs van groot kaliber

"Ik ben heb een groep talentvolle jongens in mijn team die hun sporen reeds verdiend hebben in het autoracen. Stuk voor stuk coureurs van groot kaliber'', zegt teambaas David Cheng. "De 24 uur van Daytona wordt een van de sterkst bezette ooit."
De Spaanse Formule 1-racer Fernando Alonso, tweevoudig wereldkampioen, doet ook mee aan de wedstrijd.