Bitter puntverlies VVV na hattrick Ogbeche

VVV-trainer Maurice Steijn. © Jack Kochanowski
Door een tegentreffer in blessuretijd is VVV-Venlo er zaterdagavond opnieuw niet in geslaagd om drie punten te pakken.
Willem II had lang niets in de melk te brokkelen, maar nam door een hattrick van Ogbeche een punt mee uit de Koel: 3-3. De Venlonaren gaven driemaal een voorsprong uit handen en verzuimden de eerste Eredivisie-zege sinds 30 september te boeken.

Dominant

VVV dicteerde al snel en stichtte direct gevaar voor het Willem II-doel: Torino Hunte verloor echter de controle over de bal bij een haast niet te missen kans en Willem II-keeper Matthijs Branderhorst pareerde een kopbal van Ralf Seuntjens. De keeper kon desondanks niet voorkomen dat VVV alsnog vroeg op voorsprong kwam. Een slimme cornervariant gaf Vito van Crooy de gelegenheid om van afstand de bal haarfijn in de verre hoek te leggen: 1-0.

Op zoek

De Venlonaren hadden weinig te duchten van de Tilburgers en gingen op zoek naar een tweede treffer. Seuntjens en Hunte kwamen echter nét tekort, Lennard Thy stuitte op Branderhorst en de keeper voorkwam met een reflex dat Van Crooy zijn tweede goal van de avond binnenschoot. Daarnaast ging een volley van de jongeling een meter aan het doel voorbij. Willem II kon daar alleen een kopbal van Fran Sol tegenover zetten, maar Lars Unnerstall maakte die inzet onschadelijk.

Treffers

De eerste VVV-kans in de tweede helft werd onschadelijk gemaakt doordat arbiter Mulder de bal niet op de stip legde na een charge op Van Crooy. Na 49 minuten zette Damian van Bruggen, die vorige week ook al scoorde tegen Feyenoord, alsnog de 2-0 op het scorebord, toen hij van dichtbij mocht inschieten. Die marge werd snel weer teruggebracht tot één, want een schot van Willem II'er Azzaoui verdween via ploeggenoot Bartholomew Ogbeche en VVV-er Roel Janssen fortuinlijk in het VVV-doel.

Ogbeche

De thuisclub leek in de 73ste minuut dan toch het duel voortijdig te beslissen, aangezien Clint Leemans een nu wel toegekende penalty verzilverde. Willem II gaf zich echter niet gewonnen en kwam nog geen minuut later via opnieuw Ogbeche terug tot 3-2. In de spannende slotfase drongen de bezoekers VVV ver terug en in blessuretijd gebeurde datgene waar iedereen voor vreesde: Ogbeche was voor de derde maal het goudhaantje en frustreerde VVV door zijn hattrick te voltooien.