Tom Dumoulin schuift aan bij Tour de L1mbourg

© Bron: ANP
Giro-winnaar Tom Dumoulin schuift zaterdag aan bij het L1 tv-programma Tour de L1mbourg.
Dat maakte presentator Sander Kleikers bekend.

Golfbaan

De Maastrichtenaar is dan aanwezig bij golfbaan Het Rijk van Margraten in Cadier en Keer.

Tour de France

Dumoulin doet niet mee aan deze editie van de Tour de France. Vraag is of hij de Ronde mist en hoe hij er naar kijkt. Eind mei schreef de tijdritspecialist nog historie toen hij als eerste Nederlander, de Giro d'Italia won.

Slotetappe

De Maastrichtse kopman van Team Sunweb wist tijdens de slotetappe, een 29,3 kilometer lange race tegen de klok van Monza naar Milaan, een achterstand van 53 seconden op rozetruidrager Nairo Quintana goed te maken. Dumoulin verpulverde toen zijn concurrenten. Quintana werd nog wel tweede in het eindklassement.
Ook Jos van Emden scoorde de afgelopen Ronde van Italie. Hij noteerde snelste tijd in de slotetappe van de 100ste editie van de Giro d'Italia. Hij was 15 seconden sneller dan Dumoulin.

Jaartje vrij

Dit jaar slaat Dumoulin dus de Ronde van Frankrijk over. Vorig jaar won hij daar wel nog 2 etappes waaronder de koninginnenrit. Tijdens de derde Pyreneeënrit met vier zware beklimmingen ging hij toen solo over de streep in Andorra.

Etappe 8

Ook bespreken we met de Maastrichtenaar de 8e etappe van de Tour de France. Die start in Dole en de renners gaan klimmen richting Station des Rousses, ze hebben 187 km voor de boeg.
Veel teams zullen zaterdag een mannetje mee willen sturen in de ontsnapping.

Tour de L1mbourg

Hoe doen de renners uit eigen provincie het tijdens de Ronde van Frankrijk? Iedere dag tijdens de tour vanaf 17:50 uur het sfeervol wielerprogramma Tour de L1mbourg vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. De uitzending is vrij toegankelijk voor publiek. Herhalingen zijn er zaterdag om 20:45 uur en 22:45 uur.