Handballers Lions naar andere thuishal

Joris Baart in actie voor Lions. © Jack Kochanowski
De handballers van OCI Lions uit Sittard-Geleen spelen hun thuiswedstrijden komend seizoen niet meer in Fitland, maar in de Stadssporthal Sittard.
Die hal voldoet beter aan de wensen van de club dan het grotere Fitland. Bij belangrijke wedstrijden waar veel publiek wordt verwacht, zal Lions wél nog uitwijken naar Fitland.

Tempel

Een enorme handbaltempel, vlak naast het stadion van Fortuna: de gemeente Sittard-Geleen zag het helemaal voor zich. Alleen voor de handballers van Lions werkte het niet. "De horecavoorzieningen zijn er belabberd, onze vrijwilligers zijn er wekelijks veel te lang bezig om de hal in orde te maken en er zijn teveel zitplaatsen, waardoor de hal tijdens competitiewedstrijden half leeg blijft," legt bestuurslid Evert Hoiting uit.

Stokje

Vorig jaar kondigde de handbalclub ook al aan te verkassen naar de stadssporthal, maar toen stak de gemeenteraad daar een stokje voor. Wethouder Ruud Guyt: "Nu hebben we goed overleg gepleegd met alle partijen en dit is een oplossing waar iedereen mee kan leven: gewone wedstrijden in de stadssporthal, zeer grote wedstrijden in Fitland."

Bij de directie van Fitland was geen reactie te krijgen op de gang van zaken.