MVV na zege op Volendam terug in linkerrijtje

© Frank Kerbusch | PubliciteitVisie.nl
MVV heeft in Maastricht met  2-1 gewonnen van FC Volendam.
De driepunter brengt de ploeg van trainer Ron Elsen terug in het linkerrijtje.

Meeslepend begin

Het begin was meeslepend. Binnen drie minuten kwam MVV op 1-0. Een mooie aanval, waarbij Okita de bal breed legde, werd doeltreffend afgerond door Dogan Golpek. Maar binnen zes minuten stond het weer gelijk, Doodeman scoorde de 1-1. Weer drie minuten later lag de bal opnieuw in het Volendam's netje. Alessandro Ciranni nam van ver een vrije trap. Samy Mmaee ging onder de bal door, waarna het leer achter doelman Verhulst in het doel verdween, 2-1.

Onvriendelijk

?Ricardo Ippel, terug van een blessure, startte in de basis. Bij de nummer laatst van de Jupiler League stonden twee ex-MVV'ers in het elftal: rechtsbuiten Luis Pedro en Hobie Verhulst. Tussen Pedro en Ippel werd het gaandeweg de eerste helft onvriendelijker. Dat resulteerde in geel voor de ex-MVV'er en later ook nog voor zijn ploegmakker Schouten. Speltechnisch was inmiddels het peil gezakt, weinig tempo en veel slordige passes zwakten de bruisende eerste minuten af.
© Frank Kerbusch | PubliciteitVisie.nl

Geel

Bij aanvang van de tweede helft kreeg Pereira meteen geel. Meteen gevolgd door een beste mogelijkheid voor Jonathan Okita, maar de uit zijn doel komende Hobie Verhulst voorkwam de 3-1.

Kansen

Halverwege de tweede helft kreeg diezelfde Okita nog kansen om de de wedstrijd te beslissen maar de rappe aanvaller liet dit na. Volendam was via invaller Teije ten Den dicht bij een treffer. Maar gescoord werd er door beide ploegen niet meer.
MVV wint sinds 8 september (uit bij de Graafschap) weer een wedstrijd en klimt naar de tiende plaats.
© Frank Kerbusch | PubliciteitVisie.nl