Swift Velden strijdt om landstitel tegen DDW

© 1Limburg
De korfbalsters van Swift Velden spele zondag op het kunstgrasveld van het Theo Lommen Sportpark de finale om de nationale veldkorfbaltitel.
Tegenstander is DDW uit Hooge Mierde.

Goede flow

Beide ploegen speelden in de voorbije maanden al zeven keer tegen elkaar: in de zaal- en veldcompetitie en drie keer in de play offs. Swift en DDW kennen elkaar dus door en door, maar Jan Kooiman, de trainer van Swift, verwacht dat het Veldense team aan het langste eind trekt. "Wij wonnen de laatste wedstrijd met 18-12, zitten in een goede flow en spelen thuis voor eigen publiek."

Laatste wedstrijd

Voor Kooiman wordt de wedstrijd tegen DDW zijn laatste als trainer van Swift. "Het wordt na vijf jaar tijd voor nieuw elan", vertelt de scheidende oefenmeester. "Het zou mooi zijn om afscheid te nemen met de hoofdprijs."

Titelfeestje

Toch kan een familielid Jan's beoogde titelfeestje nog verstoren. Jan's zoon Tjeerd is namelijk oefenmeester van DDW. "Wat er ook gebeurt, een Kooiman gaat zondag met de titel aan de haal!", aldus de Swift-trainer, die in sportief opzicht van een sabbatical gaat genieten.