Wereldkampioen Hamilton: Red Bull heeft snelste auto

Lewis Hamilton. © ANP
Wereldkampioen Lewis Hamilton verwacht dat niet Mercedes, maar Red Bull met de snelste auto van alle teams aan de start komt van de openingsrace van de Formule 1, volgende week in Melbourne.
"Ik denk dat Red Bull in potentie de snelste auto heeft. Ik heb begrepen dat het team nog met een upgrade komt voor de eerste race, die een tijdwinst oplevert van twee- tot vier tienden per ronde", zei de Brit tijdens een sponsorbijeenkomst in Turijn. Red Bull-coureur Verstappen rijdt in Australië in zijn nieuwe RB14.

Testdagen

De coureurs van Ferrari reden bij de afgelopen testdagen in Barcelona de snelste rondjes, maar Mercedes en Red Bull oogden ook sterk. Max Verstappen legde vooral veel kilometers af in de Red Bull, waarmee hij vooral de betrouwbaarheid van de bolide met succes testte.

Spannend

Hamilton voorziet een spannend kampioenschap. "Mercedes, Ferrari en Red Bull zullen vanaf het begin weinig voor elkaar onder doen en ik denk dat dat het hele seizoen zo blijft", aldus de viervoudig wereldkampioen, die vorig jaar negen grands pix won. Verstappen zegevierde in 2017 twee keer.
1Limburg doet zondag 25 maart live verslag van de eerste race in het nieuwe F1-seizoen.