Lennart Thy genomineerd voor prestigieuze sportprijs

Lennart Thy is officieel genomineerd voor de Laureus Sporting Moment Award, wereldwijd een van de grootste prijzen op sportgebied.
De Duitse aanvaller verdedigde afgelopen seizoen de kleuren van VVV-Venlo en stond dit voorjaar stamcellen af aan een patiënt met acute leukemie, met wie hij een volledige DNA-match had.

Man of the match

Thy miste door de stamceltransplantatie de uitwedstrijd tegen PSV, maar werd door het publiek uitgeroepen tot man of the match. Hij had enige tijd nodig om volledig te herstellen van de ingrijpende gebeurtenis en keerde aan het einde van de competitie terug naar Werder Bremen. VVV had Thy van de Bundesligaclub gehuurd.

Copa Sudamerica

In 2017 viel de Laureus Sporting Moment Award de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense ten deel. Het vliegtuig dat de ploeg naar de finale om de Copa Sudamerica bracht, stortte neer en slechts drie spelers overleefden de ramp.
De Laureus Foundation in Londen heeft Lennart voor de maand juni voorgedragen voor deze prestigieuze prijs. De maandwinnaars strijden aan het eind van het jaar om de award.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!