Roda bereidt zich voor op loodzwaar voetbalweekend

© ANP
De laatste wedstrijden in de Eredivisie staan op het programma. Voor Roda JC komt nu een fase die van levensbelang is om te ontsnappen aan de nacompetitie.
Maar zondag punten pakken dat kan wel eens heel lastig worden. De ploeg uit Kerkrade speelt uit tegen een ijzersterk FC Utrecht. Een moeilijke tegenstander, dat beseffen ze zich ook bij Roda JC.

Positieve energie

Toch hangt er vertrouwen in het Parkstad Limburg Stadion. De 3-1 winst op Sparta tijdens het paasweekend staat nog in het geheugen van de spelers gegrift. Dat was een wedstrijd waarin Roda JC sterk speelde, wist te scoren en drie punten overhield aan de wedstrijd. Het zorgt in Kerkrade voor een sprankeltje positieve energie, die misschien goed van pas komt tijdens de zware wedstrijd tegen FC Utrecht van aankomende zondag.

Niet te vroeg juichen

Bij Roda JC moet er in ieder geval gefocust worden gespeeld. Één of meerdere punten mee terugnemen uit Utrecht is geen overbodige luxe. Zeker omdat er in de onderste regionen van de Eredivisie in de laatste weken nog veel kan veranderen. Er moet dus nog niet te vroeg worden gejuicht. Vooral de wedstrijd van komende zondag wordt behoorlijk zwaar. Uit in de Galgenwaard tegen een ijzersterk FC Utrecht.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.