Basketballers Weert verliezen van hekkensluiter

© iStock
De mannen van de Basketbal Academie Limburg hebben verloren van Den Helder. In sporthal Boshoven trok de hekkensluiter van de eredivisie aan het langste eind.
Het team van coach Radenko Varagic begon goed aan het eerste kwart tegen Den Helder en begon met een voorsprong van 17-13 aan het tweede deel van de wedstrijd. BAL liep uit tot 34-23, maar zag de bezoekers terugkomen tot 36-28. Na rust verspeelde BAL de voorsprong en kwam de ploeg zelfs achter. De mannen uit Weert wisten de stand weer om te buigen en sloten het derde kwart met 57-52 af.

Betere ploeg

In de laatste episode van het duel was Den Helder duidelijk de betere ploeg. Bij de bezoekers lukte alles, bij de thuisploeg ging veel mis. De hekkensluiter sloeg een gat en dat wisten de Weertenaren niet meer te dichten: 76-82.
Door deze nederlaag komt Den Helder op gelijke hoogte met BAL en dragen de teams samen de rode lantaarn in de eredivisie.