Atsma heeft begrip voor kritiek op Limburgse wielerclubs

© iStock
Joop Atsma, politicus maar ook oud-voorzitter van de KNWU, begrijpt de kritiek die renner Tom Dumoulin eerder uitte op het gebrek aan samenwerking tussen wielerclubs en organisaties in Limburg.
"Niet iedere kern hoeft een eigen wielerparcours of koers te hebben, om maar een voorbeeld te noemen. Je moet durven kiezen. Je hebt hier in Limburg prachtige heuvels, waar de rest van Nederland jaloers op is. Echt een mooie wieleromgeving. Maar wordt niet elkaars concurrent in het Zuiden van Limburg", is het advies van Atsma. "Gewoon goed kijken welke steden of gemeenten hier wel de aantrekkingskracht hebben op bijvoorbeeld een internationaal peloton, en welke niet. Kortom: keuzes maken.
Atsma hoopt al enige tijd dat de Tour ook Limburg aandoet in de nabije toekomst. Hij heeft Limburg jarenlang ook geadviseerd over hoe het speelveld er in onze provincie op wielergebied best kon uitzien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!